neděle 26. ledna 2014

Dokud se žije musí se slavit!

Když se měly slavit 95 narozeniny mé babičky, ptali jsme se jí co by si tak přála za dar. Přeci jen za takových  let už inspirace na nákup darů dochází. Chvilku se debatovalo, nakonec už někdo rezignovaně poznamenal že už bychom to možná  ani nemuseli slavit, zas budeme kupovat stejně bačkory a podobné trudomyslnosti. "Tak to tedy ne" řekla tehdy ještě velmi čiperná babka, "dokud je člověk živ musí se slavit"!
A bylo. Oslavili jsme pak ještě 100 i 102 narozeniny, vždy jak se patří. Dokud se žije musí se slavit, tak to prostě je. Na rozličné radosti nemá cenu čekat že nějak přijdou samy, je potřeba je aktivně vyhledávat, vymýšlet a jít jim naproti. A tak když přišel první mail od Leony, že by nebylo špatné řádně doslavit H12 padesátku, jiná volba než slavit nepřipadala v úvahu. Během dalších 14 dnů jsem měl trochu problém s poštovním serverem - v digitální době se plánuje rychle - a dalo mi práci vůbec jen vše přečíst (VS prý napočítal 2500 mailů), natož včas na vše reagovat. Centrální mozek akce Leona hlásí stupeň utajení maximální, to přece nemůže se všemi RE, FWD, CC vyjít, copak se dnes dá něco zatajit když odposlouchávaj telefony i kancléřce Merkelové? Bylo by to krásný, ale prostě tomu nevěřím - Mission Impossible!  Koordinace s "Centrem" však probíhá bezchybně, centrální velení i partyzánské jednotky pracují ve vzácné shodě a tak když nastane "D-Day" máme nic netušící oběť H12 nastavenu zády přesně podle plánu a zádumčivé tóny úderné písně "Rudý partyzán" plní prostory hospody "U Sádlů" až se hrnky se sádlem třesou, oslavenec nevěří, netuší, nevěřícně se otáčí a začíná jedna z nejpěknějších narozeninových oslav, kterou jsem kdy zažil, originální už jen v tom že se slaví dávno po narozeninách (vidíte dá se prostě slavit kdykoli). Ostatně podívejte co se o této akci píše ve světě:
Jeden z anglických deníků žasne nad neuvěřitelným odhalením že Sir HonzaDe, známý Johnie Walker není ze Skotska. Dlouho jsme žili v omylu ostrované, on žije v Praze whisky nepije, myslí na pivo a považte ještě k tomu pořád běhá!


A i tradičně k českým úspěchům nedůvěřiví a studení Rakušané dali tuto událost na hlavní stránku ein zwei..

Co dodat více?. snad jen zopakovat ten začátek. Dokud žijeme slavme, užívejme si malé i velké radosti, setkávejme se s fajn lidmi jak to jen jde a kdy to jen jde. Jo a prosím vás kdo a kdy se bude slavit příště?
Těším se na další setkání, v hospodě či při běhu. V této souvislosti děkuji za kladnou odezvu řady účastníků k dalšímu Okoloběhu - tentokrát relativně blízkého Berouna, což vypadá na krajinově vděčný a kilometrově příznivý 30km okruh i s eventuelní půlkovou variantou. Pak to samozřejmě pěkně oslavíme :-)
Termín 8.2. či 15.2. ??? ať to nenecháme usnout..
MVP.


   
  

29 komentářů:

  1. Ty noviny. :)))

    Zase nic nevím. Jaký Beroun, co, kdy? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No protože se cpeš až ti dorty lezou ušima a pak neslyšíš. Okolo Berouna mám naklikáno, částečně prošlapáno, termín zatím není dán, z mého pohledu klidně ještě nějaký únorový - 8.2. nebo 15.2. aby se nás aspoň pár sešlo.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. No taky Tě překvapila ta světová odezva, já z toho byl v šoku jako ti Skoti.

      Vymazat
  3. LOL :) Celá tahle akce, to bylo takové potěšení na pokračování - nejdřív jsem si užívala přípravy, pak samotnou oslavu a teď vtipně sepsané blogy. Díky za prodloužení života smíchem a těším se na oběh mého skoro rodného kraje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemělo to chybu, režie byla dokonalá. Jsem moc rád, že je tu šance na komunitní oběh. Trochu nám sice mrzne, ale jen přiměřeně. Nastřeluji tedy rovnou termín 8.2 nebo 15.2, uvidíme co na to růžové a modří. Ještě to raději přidám jako P.S...

      Vymazat
    2. hm, 8.2. mám v plánu tempo, to byste mi nestačili :o))) 15.02. nevím, ale bude to podobné. Takže opět beze mne, ale nevadí, myslím, že to přežijete :o))

      Vymazat
  4. No to je naprosto úžasný! Už chybí jen Zeit im Bild a náš Plesk!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plesk ani Fuj bohužel nezareagovaly, Bartošová to má předplacený až do roku 2020. Děkuji Leono za večerní kroužek německé konverzace, k pěkné cestovatelské frázi která zazněla na POPu - "Wo ist bitte eine Verwertungsanlage?" přidávám lehce osobní Wie is deine Bluttgruppe? případně Ich arbeite als Geschlechtverkehrofficier. Jo a Mittelohrentzündung máš už vyřešený? MVP

      Vymazat
    2. Počkejte..sem začátečník, takže vod wo ist bitte už vám nerozumim.

      Vymazat
    3. Lekce 2: Dein Deutsch ist wirklich fabelhaft. Mein MiIttleohr ist schon in Ordnung, ich auch :oDDDD Alles Gute

      Vymazat
  5. Naprosto neskutecny!!! :)
    Na Beroun!.. aneb.. Plha se hlasi!!! :)
    Jeste jednou dekuji, byl jsi neskutecny sbormistr.. Slunecko mi referovalo, jak jste potichu nacvicovali brumendo a nastup do Partyzana!:)
    S Vami jsou i obycejne veci.. tak nejak spravne silene..Zeptam se variantou Pojarovych medvedu.. "Panove? Nejsme my nahodou bratranci?" :).
    MSF! Obehum a vsemu zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mlho!! No to je výborný, znamenám si Vás do třídnice modrou tužkou! Dýchánek byl opravdu skvělý už si nepamatuju kdy jsem byl naposledy tak dlouho v hospodě.

      Vymazat
  6. Hlásím se na 8. nebo 15. - jedno jest. Můžu se prosím pěkně hlásit za modré? Růžovou barvu upřímně nesnáším (Leo nic proti, bože chraň :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, kdo drbe Veverky na krku má jistá privilegia. Píšu tedy také modrou tužkou, termín se jistě ještě nějak vyjasní.

      Vymazat
  7. doufám, že tou dobou nebudeme na horách, jinak se taky přidám :) škoda, že jsem přišla o německý Gruppatch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tys taky tak najednou zmizela, ještě před začátkem první lekce německé konverzace. Skvělé, Beraungruppe se tedy pěkně rozrůstá.

      Vymazat
  8. Můžu bohužel jen 8. Tak se budu tajně modlit, aby to klaplo. :)

    MVP: Pravda. Když se cpu, nevidím a neslyším. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná oslava, krásný popis, krásné plány. K dalšímu oběhu se rád přidám, když budou podmínky příznivé, tak by to mohlo vyjít.

    OdpovědětVymazat
  10. Tomáši prima že se hlásíš, dobývání Českého krasu bude tedy opět pěkná společenská záležitost, doufejme že sníh a mráz nám to příliš nezkomplikuje. Těším se velmi! Martin

    OdpovědětVymazat
  11. Hlásím, že už jsem vymyslel mnemotechnickou pomůcku na Pavla a Martina. Jeden je MVP a druhý PVL. Čili si stačí pamatovat, že ve zkratce musí být písmeno "P" vždy jen jednou. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a teď už jen, aby sis pamatoval ke komu přiřadit to "P" :-)

      Vymazat
    2. Davide ještě to musíš doladit - PVS - ne liberecký ale sudetský. Martin

      Vymazat
  12. tucnak: To je jasný. Veverka pražský už tam jiné P mít nemůže, tak to bude Martin a Veverka liberecký ani sudetský (sakra! :-))) tam P nemá, tak to bude Pavel. A obličeje už přiřadit umím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Davide, doteď jsem měla ve Veverkách jasno, ale s tvýma mnemotechnickýma pomůckama mi do toho vnášíš chaos :)

      Vymazat
    2. Tak si je nepamatuj. :) A kdo vlastně jsi? :-)

      Vymazat
    3. ta, co ti ujídá dorty :)

      Vymazat
  13. Pokud bude stále nějaká nejistota prokážeme se občanskými průkazy. S těmi ksichty bohužel už nic nesvedeme (tedy nechci mluvit za pana kolegu bratrance)..M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že to ukazování občanek se nějak ujalo. :) Ne, já už to nějak zvládnu i bez toho. :)

      Vymazat