neděle 5. ledna 2014

Okolo Prahy (nultý ročník POPu)

Když už má celý tento počin název Cesta okolo města a dává si neskromně za  - řekněme si to na rovinu - velmi dlouhodobý cíl oběhnout některá česká města, nelze se tomuto příspěvku zcela úplně vyhnout. Na začátek a hned největší město. Oběh Prahy znamenal jednak určitý přelom v mém vnímání vzdáleností, kterou jsem schopen uběhnout a také díky této vpravdě happeningové události se postupně začala rodit myšlenka COMu a tedy i tohoto blogprostoru. Ale žádný strach, k dalšímu plýtvání střelivem a ožvýkávání tématu, který byl podrobně popsán na několika webech (H12, VS, Advid) včetně Digiho fotodokumentace se nechystám. Konečně ve virtuálnu, kde čas běží rychleji, už se jedná o historickou událost staršího data. Zde jen stručné konstatování pro případné kronikáře, kteří budou v budoucnu mapovat počátky neobvyklého sociologického fenomenu z desátých let 21 století, kdy se velké populační celky najednou rozběhly a posléze zcela pozměnily mapu Evropy, pojmenovaného "běh národů": K této události došlo 28.12. AD 2013 a tečka. Itinerář prozatím zanechám na stejném místě kdyby se náhodou za rok třeba nedejbože hodil a další doufejme k němu budou postupně přibývat. Konečně českých (a moravských) měst dohromady je neuvěřitelných 602 (pokud wiki nelže) a to bez dříve nejmenšího českého města Rabštejna s celými 25 obyvateli, který již bohužel dnes statut města nemá. To je ovšem cíl na několik životů, proto pro začátek obíhání a udržení motivace, bude s výhodou základní zadání usměrnit na oběh 12 statutárních měst nad 50 tis. obyvatel s rozšířenou verzí 15 statutárních měst, případně 50 měst krajských a tak dále a tak dále až do naprostého uběhání a zblbnutí..

10km Dívčí hrady
34km Seběh do Šáreckého údolí
44km Trojský kanál
63km Hostivařská přehrada

5 komentářů:

  1. Az se budoucnost zepta... Budu moci rici.. Vazeni pratele.. Byl jsem u toho!!! Byl jsem u toho, kdyz Veverky zacali obihat ceska mesta!:)
    Je to neuveritelny pocin a zaslouzi si velky obdiv a dik..Ted to zni mozna nadnesene, ale diky Tobe ma Praha "zeleny" okruh!!! A modri jiz vedi, ktera dalsi mesta budou nasledovat..:)... DIK! Budu se tesit..12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ovšem ti zmínění kronikáři budoucnosti zcela jistě objeví ideologa celého hnutí neúnavného bloggera H12, který za webovými linky viděl lidi a uvedl to do pohybu. Velmi se těším na oběhy příští! MVP

    OdpovědětVymazat
  3. Modří už vědí..? Stodůlecká sekce zatím nic netuší..Honzo? Martine?

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, ano ... známe to na vlastní kůži - na horách spouští lavinu jedno nešťastné šlápnutí. Zdá se, že tady spustilo lavinu jedno šťastné poskočení některého z Veverek.
    Pražský oříšek byl Veverkami vypuštěn a další se valí za ním. A vědí i jiní ... nejen modří !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inu ať se mládí vydovádí že ano a kdyby bylo potřeba máme známé na psychiatrii. Dneska se dá už léčit ledacos.
      Velmi se těším na další společné i společenské běhy
      MVP

      Vymazat