čtvrtek 30. října 2014

Zavřete oči - POP přichází

To se tak někdy povede kouzlo nechtěného. Vznik spolku přátel trailového běhu I Think Beer v sobě nese jedno velmi zajímavé prvenství, aniž bychom to tušili. Vznikl vlastně tak trochu náhodou, prostě shoda okolností, pár lidí se sešlo v jednu chvíli na tom pravém místě (v hospodě U Sádlů u piva) a tak je to bavilo, že se tomuto počínání rozhodli dát nějaký řád, klub nazvali, vybavili symboly, vzniklo klubové desatero, klubové oblečení, má svou ředitelku, prostě ta "sekta" jak už psal H12. No a  aby tomu holdování pivu dali nějaký ušlechtilý rozměr, zaštítili se zdraví prospěšnou aktivitou - během. Aniž jsme tušili, povedlo se nám velmi pravděpodobně jedno pěkné české prvenství - vznikl tak pravý český Hash club. Ještě do minuléto týdne jsem netušil co to je, ale jeden z běžců při maratonu na jihu Anglie tak okomentoval můj klubový dres, na kterém svítí ITB. Ta pravá definice Hash klubů, kterých je plno hlavně za mořem a za kanálem je "Drinking club with running problem" no není to dokonalý?
Vzniklo samovolně něco co už je dávno vymyšlené aniž bychom to tušili (tedy já to netušil, abych byl přesný). Ta historie vzniku je taky naprosto výborná, stejně jako vznik názvu. Britští koloniální vojáci v roce 1938 v Kuala Lumpur si vymysleli, že budou každé pondělí chodit běhat aby vyběhali kocovinu z proběhlého víkendu. Protože tak různě běhali a bloudili po městě a hledali se navzájem a taky tu hospodu kde mohou skončit, asi jim to připomnělo sport hashing - hare chasing. Zající připraví trasu a psi je následují. Trasa nemá pevný cíl ani start, účastníci se přidávají na úseky které chtějí, odpojují se kde chtějí. Každý takový hash run pak - trochu opačně než byla původní koncepce otců zakladatelů - končí samozřejmě v té hospodě. Nepřipomíná vám to náhodou naše okoloběhy? Ten pražský - hounds se připojují a odpojují, a skupinka zajíců to táhne až do konce aby se pak všichni sešli v hospodě, liberecký taky dva starty, jedna hospoda. Cíl hospoda, prostředek k jejímu dosažení běh, prostě jasná diagnóza pijáckého spolku s běžeckým problémem.. Tak si myslím, a nesměle to tu navrhuji, že když už to takto do sebe pěkně zapadá, povánoční oběh Prahy by třeba mohl být letos takovým hash během. Mnoho startů, jeden cíl - dobrá hospoda s dobrým pivem,  Aniž bych tušil, že by to mohlo mít takové pěkné ideové pozadí, na POP2 si stejně myslím už od nultého ročníku. odezva byla tehdy kladná proč to tedy nezkusit zopakovat.
POP2 tedy opět přichází a to v sobotu 27.12. 2014 v 6:45
Trasa zůstává s malými obměnami stejná jako minulý rok, jen start a cíl bude trochu pozměněn. Partyzánská okupace nemocnice bude tentokrát nahrazena opatrným obsazením sportoviště Hamr Braník. Zde ovšem nastane ta pravá partyzánština. Protože sportoviště je určeno pro plážový volejbal či tenis, bude nutné pro hladký a tajný příchod se vybavit nějakými partyzánskými mimikry, např tenisovou či badmintonovou raketou, případně přijít rovnou v trenkách a bos, jako že na pláž. Kdo bude z objektu vykázán, převléká se venku, těžký život partyzána..
Již v předstihu dávám k dispozici odkazy na stránky, jak je znáte z okoloběhů, budu průběžně aktualizovat. Gpx trasa je reálná z minulého roku s malou změnou vzhledem k místě startu. Itinerář a zajímavosti na trase postupně doznají nějaké aktualizace. Cílová hospoda to je zatím téma, na Hamru je otevřeno do 23 hod, čili nějaké občerstvení v cíli je možné, ale není to zas na pěkné posezení, čili to ještě upřesním hash run bez hospody to samozřejmě nejde..

44 komentářů:

  1. No nechtěla jsem, ale tys to sepsal tak, že se člověk prostě CHCE přidat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jako ředitelkaa stejne jinou možnost nemáš že, takže jestli se Ti ještě k tomu CHCE je to bonus navíc :)

      Vymazat
  2. :) Tak ted uz je to i ideove zakotvene.. Napsal jsi to tradicne moc hezky.. Tesim se na POP2.
    Vsemu zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já převelice, zejména se těším jak nás na Hamr nevpustěj a my poběžíme s těmi tenisovými raktetami 75km... To by bylo velmi happeningové..

      Vymazat
    2. Dobre tedy.. Dekuji za informaci, beru si s sebou extra upinaci snuru, abych si raketu mohl pripnout na batoh!
      At zije odboj! At ziji partyzani! 12:)

      Vymazat
  3. Martina je vysloveně radost číst :)

    OdpovědětVymazat
  4. Opět precizní organizace a avízo skvělé akce, o to víc mě mrzí, že to letos nestihnu - ale čekáme na Vánoce přírustek do rodiny, tak budu běhat spíše okolo postýlky :o)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, i když samozřejmě přírůstek je jistá priorita. Kdybys sis chtěl spíše od postýlky odeběhnout až jí budeš mít dost oběhnutou, budeš samozřejmě vítán.

      Vymazat
  5. Ani si neumím představit lepší způsob zotavení se z vánočních povinností :) Budou-li elementálové nakloněni, rád se připojím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pocukrovinková chandra, hladina glukózy 10, Mrazík v televizi po stopatnácté, to lze jedině vyběhat...a zapít.

      Vymazat
  6. Pěkný avizo na POP2, jen co je pravda:-) Vzhledem k tomu že 27. mám mezi dvěmi 24h službami, tak uvažuji běžet jen kousek trasy, Určitě však nepoběžím ten od 15 km (Ladronka) do 25km (Jenerálka) na kterou plánuješ pouhých 30 minut. To je pro vás odpočinuté, já bych to po službě fakt nedal :-))))))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej, to je chyba tisku a nějaké reziduum z předchozího ročníku. Jak jsem psal ještě není vše doladěno a aktualizuji až se práší za klávesnicí.

      Vymazat
  7. Bravoooo! Nemůžu se dočkat. Kdy se vyzvedávají čísla? tb

    OdpovědětVymazat
  8. jinak itinerář nemá chybu ... letos to vypadá na samé občerstvení (a resuscitaci). tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A čip bys náhodou nechtěl, a finisherské triko a slevu do obchodu? Nic tenisovou raketu sháněj, písek do kapes sypej... skvělé že poběžíš!

      Vymazat
  9. Super! Už se těším a věřím, že vydržím o kousek déle než vloni :-) Pepa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně že ano, pěkně to rozvrhni, trasa dovoluje díky husté síti se odpojovat a připojovat dle libosti. Cíl hospoda samozřejmě..

      Vymazat
  10. tomu nelze odolat :) těším se. liška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. POP je neodolatelný a partyzánská osádka samozřejmě jakbysmet že. Výborně nejen zající a psi ale i lišky už se účastní.

      Vymazat
  11. Za prespolni cleny ITB ja tedy opet jen virtualne - nicmene jinak naprosto v souladu se stanovami klubu (v jednotnem cvicebnim uboru a s placatkou na srdci).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se mi podaří přeprat garmina i vitruální účast bude možná, ale to je zatím jen přání otce myšlenky.. A děkuji za námět na vylepšení finiče doutníky!

      Vymazat
  12. Proste nemam slov ... idea tymu i behu jak namet pro roman. Ostatne, co takhle za cas tohle vydat knizne. Zcela jiste to neskonci v autikvariatu, jak Behani s Kenany. Jsem hrdy na to, ze mohu byt vseho ucasten.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to se nám to panečku rozrůstá i reprezentant Sudetské republiky a testovací peofesionální běžec dorazí, dokonalé. Prosím ještě nebrat itinerář zcela doslova, lehké ladění probíhá neustále.

      Vymazat
  13. už se těším, jak si doběhnu na start a jak poběžím s tou badmintonovou raketou :) organizace nemá chybu, díky moc Martine

    OdpovědětVymazat
  14. Takže to vypadá že budeš mít za sobotu stovku, tam ty míříš... Tak to je fajn že můžeš, těším se velmi

    OdpovědětVymazat
  15. To je nádherný! :-) Historický exkurz, idea samotná i plán běhu. Nehlásím se zatím nikam, trpaslíci jsou tvorové nepředvídatelní, ale snad vyjde aspoň nějaký psí kousek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano slyším Tvé rozhodné možná. Tento rok narozdíl od minulého již víme, že dle Gutha-Jarkovského může mít dáma při podání ruky rukavici. dle Tyršovy sportovní varianty pak pokud se jedná o běžce i muž. Věřím že Ti trpaslíci umožní účast aspoň na hostivařský kus.

      Vymazat
  16. přátelé, víte někdo o možnosti přespání před/po POP pro jednoho účastníka přespolní severomoravské sekce přátel piva? klidně na zemi ve spacáku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezvadný, i severomoravská sekce se hlásí. Já jsem na tom stran ubytování spíše špatně, ale vidím že už je to vyřešené..

      Vymazat
  17. Jano, není problém. Nabízím dokonce dvě postele v Kobylisích. Na start je to 14km, ale můžeme popojet i MHD :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby to nevyšlo v Kobylisích, tak na Vinohradech je taky možnost, na start je to 8,0 km vesměs z kopce :-) t-bird

      Vymazat
  18. Ahoj.... skvělá akce s bezva lidmi... to si nemůžu nechat ujít!!! :-)) Jen bych potřebovala azyl na páteční a sobotní noc.. Bylo by to možné na Vinohradech u t-birda?? Nebráním se ani doběhnutí na start :-))) Jana Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další člen Sudetské sekce, to je skvělý Jano že dorazíš. Jak jsem psal již nahoře, já s tím ubytováním moc prostoru nemám, ale asi už jste se domluvili.

      Vymazat
    2. Až teď jsem zaletěl na blog VP, ale jasně, nebude to problém, detaily domluvíme v pátek! t-bird

      Vymazat
  19. Díky moc! Bylo to opravdu skvělé :-)
    Pepa

    OdpovědětVymazat
  20. Já díky za pochvalu a za tak hojnou účast, věřím že to nebylo naposled (viz aktuální příspěvek :)

    OdpovědětVymazat
  21. Díky účasti na této akci jsem jednak konečně pochopila, kam patřím a jednak našla svého patologa. Už bylo na čase. Magda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správný sportovní klub by měl mít krom svého ředitele, tiskového mluvčí a lékaře i svého lékárníka. Jsi tedy jednoznačně na správné koleji.

      Vymazat
  22. Moc díky Martine, bylo to prima! Třeba se příště podaří delší účast :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys tedy zmizela velmi nečekaně, samé hopiny hopiny a najednou tučňák mává na druhé straně ulice. Tak jo beru Tě za slovo, příště delší a hlavně s hospodou :)

      Vymazat