pátek 10. listopadu 2017

Malá rekapitulace a vábnička na POP POPáté

Skoro by se chtělo napsat alespoň malá rekapitulace, když koukám na svou psaveckou (ne)aktivitu v posledním roce. Marná sláva vésti si blogový deníček o běhání, když vlastně toho moc nenaběháte vyžaduje přeci jen jistou míru exhibicionismu. Není úplně triviální napsat optimistický spisek o tom jak běháte méně a méně, Garmin vás na chvostu vašich běžeckých přátel už ani neukazuje, jak trpělivě snižujete počet naběhaných kilometrů, jak se váš čas na závodě XY skvěle prodloužil. V době glorifikující maximální výkony všeho druhu je takřka neslušné psát o tom co jste kde zabalili a proč.
Nicméně nevěším hlavu ani běžecké botky, ve své oblíbené kategorii běžec-výletník hodlám rozhodně pokračovat a objevovat nové lokality. Konečně postupné přesídlení do dalšího, tentokrát brdského revíru díky ukončení pětiletého stavitelského úsilí bude nabízet řadu novinek jak v komutačním tak i v explorerském úsilí. Proběhnout si všechny brdské pěšinky to bude úkol na několik životů a povede-li se aspoň 2x týdně běžet z práce domů, mám týdenní kilometráž.

Brdy po vichřici
Tady je teď Veverkovo..
Ale aby toho pesimismu nebylo tak moc, není zas ta letošní bilance až tak špatná. Kilometricky jsem na tom podobně jako každý předchozí rok, kolena stále (moc) nebolí, počet uběhnutých stovek za rok jsem zvýšil o jednu (na dvě - Den cesty a Krakonošskou :-), maraton si ještě pořád zaběhnu za 3+ a ne 4+ (sledujete to optimistické zaokrouhlení na hodiny?). Kdyby to tak zůstalo i nadále ,budu vlastně docela rád. V letošním diáři mám i jeden zahraniční závod - Echappe Belle, ve kterém jsem ovšem poněkud přiumřel již na 40 km a byl spolu s dalšími invalidy odvezen do údolí. Tato eskapáda mne tak trochu vyřadila na celý další měsíc z provozu. Přestože to byla pěkná společenská akce, a krásných hor si člověk užil dosyta, nevěnoval jsem jí zatím žádný spisek, možná to ještě udělám s časovým odstupem.
Abych to ale zbytečně neprotahoval, opečovávat bolístky a filozofovat si mohu samostatně v brdském lese. Pravým důvodem tohoto krátkého spisku je pozvánka na 5 ročník povánoční běžecko - společenské akce s krycím názvem....
... POP, tentokrát tedy opravdu již POPáté, jistota v nejistém světě, ve kterém se vše mění rychlostí myšího kliku. Povánoční oběh Prahy se snaží být neměnnou jistotou, že se uvidíte s těmi co běželi minule či neběželi ještě nikdy, s těmi co znáte a s těmi které teprve poznáte. Nabízí vyběhat vánočními svátky nasbírané kiloJouly, a nebo ještě nějaké přidat ve večerní hospodě. A tak jako každoročně nabízím toto běžecké setkání v sobotu 30.12.2017 s tradičním scénářem a se zázemím na Hamru v Bráníku. Níže opět jako v minulých letech přikládám odkazy na mírně aktualizovaný itinerář, přihlašovadlo, zajímavosti na trase a gpx trasu 75km a budu se těšit, že se i letos sejdeme buď již na trati, nebo alespoň večer v hospodě.


 

18 komentářů:

  1. Takze vy mate postaveno? No gratulace jako hrom!

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, neuvěřitelné se stalo skutkem, děkuju, jsem Brdman!. Zatím domů lezeme teda po žebříku, ale už pomalu zabydlujeme. Byla to teda echt pětiletka, teď už "jen" tu hypo desetiletku nějak posekat... Gruss nach Niedernsil

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný revír, srdce zaplesalo. Ať se vám pěkně bydlí a na konci roku se snad potkáme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak bydlení, to je super, ale ta komutace, to je časová nálož. Tak jo budu se těšit!

      Vymazat
  4. Veverkovo vypadá krásně. Takže od teď "Veverka Brdský"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by byla ale zkratka VB a to mi příliš připomíná Veřejnou Bezpečnost... zůstávám tedy raději trvalým bydlištěm pražský..(a rodištěm sudetský aby to bylo zamotanější)

      Vymazat
  5. Taktéž gratuluji! Teď už jsme vlastně skoro sousedi - jen co by Brdy přeběhl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme to pane sousede k sobě pěkných 84km, takže bych to viděl, že bychom se sešli někde na půl cesty tj. jak tak koukám třeba přímo na Velkém Toku!

      Vymazat
    2. Nechci vám do toho kecat, ale na Velkém Toku netočí pivo... :-)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Snažíme se, snažíme, je to pěkný úkrok směr les z toho Václaváku. Ještě že v tom bylo to suchdolské mezidobí.

      Vymazat
  7. :).. uplne jsem se zasnil.. dvakrat clovek dobehne do prace.. a ma splneno.. Uplny Stachanovec!:)
    Mas to tam podle obrazku moc hezke, uz se tesim na kolaudacni beh.. a pochopitelne na POP5 (besidku.. a nejaky ten nocni beh..).
    At se dari! Kamaradum zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš jak to je, kdybych musel jako ty uběhnout 100+ týdně tak splněno nemám, záleží na tom nastavení. Bude to trochu komutační boj, ale snad si zvykneme.

      Vymazat
  8. Už se těším na běhy "Od nikud do Brd" a "Z Brd nikam", teď nás čeká okoloběh, zabral jsem si hned druhé místo na seznamu! Letos předpokládám rekordní účast nejen večer v hospodě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na veškeré společenské běhy, Brdy jsou vděčné i pro milovníky kulturních povrchů. Zejména ovšem restaurace jsou v lokalitě velmi kvalitní.

      Vymazat
  9. Jako pěkný to tam máte, moc pěkný :-)
    Myslím, že dnešní doba je na výkony zaměřená stejně jako každá jiná - o tom, kdo byl na olympiádě šestý se nepsalo moc nikdy, pokud tedy nebyl náš... ;-) Já bych si teda dovolila glorifikovat tvůj maraton za 3plus, toho se třeba já nikdy nedočkám - nicméně termín letošního POPu je natolik sympatický, že bych se možná, doufám, věřím, konečně mohla dočkat toho, že si - snad, doufám, věřím - odběhnu celý (když na mě teda případně někde počkáte, aby mě nesežrala divá zvěř).

    OdpovědětVymazat
  10. Občerstvení + na konci Šáreckého údolí v Podbabě bude od 11 hod. otevřená restaurace Na Břetislavce - před dvěma lety končili, loni objekt rekonstruovali. Přeju pěkný zážitek, letos nedorazím, nebudu v Praze. Vojta S.

    OdpovědětVymazat