sobota 1. února 2014

Od slov k činům..

.. to je někdy dlouhá cesta. Těch plánů, těch různých představ, co se vám honí hlavou, ale realizace pak dá poněkud zabrat. To se to hezky píše v teple domova o obězích měst,dvanácti, dvaceti, šestseti, plky o běhu národů a podobné světlé zítřky, takových řečí jsme zažili. Někdy ale je potřeba ten plán nechat trochu uzrát, v hlavě se to převaluje, polehává, usíná, probouzí a kvasí a nakonec se třeba ráno probudíte a vše je najednou jasné, průhledné a skutek je tu. A nebo ne, pak může pomoci nenadálý kopanec v různé podobě.
Takže si tak spokojeně klikám itinerář plánovaného běhu okolo Berouna, když dostávám zprávu od Radotínské sekce: "Tak Ti posílám ten oběh Radotína, koukni na to" hlásí kamarád Pavel, radotínský lokálpatriot, který se pro myšlenku okoloběhů také jaksepatří nadchl. Oběhnout Radotín měla být jen malá privátní akce. S Pavlem se známe dlouho, společně jsme se připravovali na tu velkou metu - první maraton v životě. Jeho příspěvek  mi ovšem vyrazil dech. Tohle si prostě nemůžeme nechat jen tak pro sebe.

Znak Radotína

Zpracováno brilantně jako kapitola do knížky přímo k tisku. Laťka je tedy již v začátku nastavena proklatě vysoko. Nejenže to ten šílenec naklikal a napsal, ale i proběhl a nafotil. Nebudu to protahovat, zkrátka po měsíci od oběhu Prahy tu máme připravené další 2 možnosti si nějaké to město oběhnout. Kdo se chcete přidat jste vítáni. Termíny 8.2. i 15.2. vcelku konvenovaly řadě potenciálních okoloběžců, a tak jsem si řekl, že by mohli být spokojení vlastně úplně všichni. 8.2. Okolo Radotína, 15.2. Okolo Berouna, společný jmenovatel obou je Český kras.

Znak Berouna

Jak s logistikou. Doprava vlakem je vcelku přímočará jak do Radotína, tak do Berouna čili sraz na nádraží by neměl být problém, řekněme v takových 10:10. Podle ohlasu bych objednal místa v hospodě. Radotín je koncipován bez nějakého civilizačního zázemí, co se Berouna týče je to trochu delší a asi by byla fajn nějaká možnost sprchy a převleku po doběhu. Opět podle ohlasu, počtu a preferencí okoloběžníků zajistím a zde pak zaktualizuji.
Itineráře a gpx trasy lze získat pod následujícími odkazy
Pavlův excelentní radotínský výtvor včetně gpx je ZDE, moje berounská trasička i gpx pak ZDE 
Zdravím okoloběžce a těším se velmi na setkání i společný proběh (a samozřejmě na tu oslavu oběhu).
MVP


     

   
 

16 komentářů:

  1. Teda Martine!!!
    Jeste hur chodim po ledopadovem dobrodruzstvi:)... ovsem dotknout se tras, ci mist kudy beham.. viz ricka a mlyny kolem Kalinova mlyna.. no Radotin bych moc rad.. s Berounem temer pocitam na 99%... Okolobeznikum zdar! moc rad se pridam.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře že svá magická čísla 12 a 34 nevztahuješ i k procentům! 99 zní velmi povzbudivě, věřím že se ti podaří uhájit i Radotín. Těším se zima letos běžcům přeje!

      Vymazat
  2. Ahoj Martine - Veverko Pražská, přidal bych se na oběh Berouna. Doufám, že mi to vyjde. Přijel bych autem před nádraží :-) Sraz bude na "hlavním" nádraží ne v Berounu - Závodí? Ptám se abych "nebloudil" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře výborně, okoloběžců není nikdy dost. Ano počítá se s hlavním nádražím Beroun v 10:10. Měj se skvěle. M.

      Vymazat
    2. Ahoj Petře, platí pořád Tvoje účast? Já mám v plánu taky dorazit vlakem a nechal bych si u Tebe v autě tašku s věcmi na převlečení. Dík za zprávu.

      Martine, následná hospoda by byla určitě zase velmi milá a příjemná, je-li tedy ještě volné místo ? :-)

      Petr

      Vymazat
  3. Těším se! Jen pro pořádek, se přidávám i na blogu ... už jsem se registroval emailem :-) PetrV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, Tvoje registrace proběhla úspěšně! Družstvo se úspěšně rozrůstá, to je ale zodpovědnost, doufám že nás zase nepřekvapí nějaká developerská ohrada to by zas byla ostuda jako na Homolce.. M.

      Vymazat
  4. Krásné trasy, ještě úžasnější popisky! Vážně dobrá práce :-) Na Beroun bych se k vám rád připojil. Neliší se popis oběhu Radotína mezi Sulavou a Lochkovem od gpx? Pepa

    OdpovědětVymazat
  5. Pepo, to jsem si to od vrchního okoloběžníka radotínského schytal. Naloudoval jsem původní tj. neaktuální verzi trasy. Takže napraveno. Ohledně Berouna budeš samozřejmě vítán. MVP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aaa .. vyborne.. Takze si stahnu novou verzi, abych mohl pod tvym vedenim se naucit nove funkce navigace a slozitejsi ukony v terenu..
      Budu se tesit! 12:)

      Vymazat
    2. Takže poměr Radotín Ano:Ne (40:60) se posunuje ve prospěch Ano? To se těším!. Poběžíš na sraz rovnou ze Stodůlek? M.

      Vymazat
    3. Ocekavam zahranicni (bezeckou) (tajnou) delegaci.. Uz zacinam chystat i nastenky, nacvicuji zdravice, pisne.. jen ten pionyrsky satek nemohu nikde nalezt!!! :)
      Vypada to, ze abych vse stihl, budu muset vzit automobil (mozna se mnou prijede i mistryne sveta v behu do vrchu) a pak hned asi bez dlouhe hospody spechat uvitat delegaci a jit s ni bezet na pamatne divci hrady:), provezt trochu prokopskym udolim.. Bude to takove dynamicke..:).. ale zase co by clovek neudelal pro setkani s kamarady, ze?
      MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Velmi démonické, mistr ledopádů a mistryně vrchů v Radotíně! No mám jen skautský šátek, jestli by Ti postačil k slavnostním účelům. Budeš též vztyčovat vlajku? Uvidíš jak Ti tvé časoprostory budou nakloněny, snad aspoň to malé radotínské pivo stihneš.

      Vymazat
  6. Ahoj Martine, s Berounem počítám na 100% a už se těším. S Radotínem to mám zatím tak na 80%. U Radotína platí také sraz v 10:10 na nádraží?

    OdpovědětVymazat
  7. Nazdar Tomáši. To už abych zamlouval hospodu v Berouně, to bude nával. Čas a místo srazu jsou stejné pro obě města, vychází to tak dobře na příjezdy vlaků. Měj se, těším se. Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík moc, pokud ten Radotín vyjde, tak hospodu určitě už stíhat nebudu, naopak v Berouně se tomu nebráním, tam klidně rezervaci udělej. :-) Tomáš

      Vymazat