úterý 17. března 2015

Co s těmi pytli?

Titulek zní poněkud odtažitě, ale hned vysvětlím. Ti co někdy lezli po skalách znají termín "pověsit pytel", který neznamená nic víc a nic míň než to, že cesta kterou jste lezli vás tak nějak překvapila, ať už obtížností či jste na ní v tu chvíli neměli ty správné morálně volní vlastnosti. Nedolezli, nedokončili, vzdali, prohráli, nedoběhli, nedočetli, nenaučili, zobecňovat tento pytelní problém lze jistě do nekonečna.  Takovýchto větších pytlů i menších pytlíků máme všude každý dosyta a tak vlastně čast života pytle zavěšujeme, a pak průběžně vice či méně úspěšně se snažíme o odpytlování. Takový pytelní režim. Vracíme se znovu do cesty vice připraveni, zopakujeme si stejný závod ještě jednou až do konce, zkoušíme sundat zavěšené pytle rodinných a kamarádských vazeb, napravujeme napravitelné a omlouváme se za nenapravitelné. Mám-li mluvit za sebe na mém lezeckém i běžeckém (a samozřejmě i jiném) poli se to pytli jen hemží. Stačí vzpomenout na oběhy Liberce, Londýna, moje běhy domů, všude něco. Byla to opravdu jen únava, bolavá kolena či spíše špatný morál, malá odvaha, odhodlání, motivace? Těžko říct. Jakákoli příležitost k odpytlení je proto vice než vítaná, proto jsem byl nadšen když partička šílených kamarádů tentokrát pod záštitou T-birda zorganizovala nevinné popracovní páteční proběhnutí. Trasu Beroun-Praha už jsem si jednou zkusil, tehdy jsem běžel po červené přes Svatého Jána a Bubovické vodopády, mimochodem nádherná trasa. Zapytlil jsem tehdy v Dobřichovicích, kde jsem jako vysušená treska zdechl na jezu a do Prahy jel vlakem. Přestože plán byl běžet jednodušeji po cyklostezce kolem řeky (přeci jen ta červená v noci by nebylo úplně ono), pokud dorazím do Prahy můžu když né úplně odpytlit, tak alespoň vyměnit velký pytel za malý. Skvělé! Do odjezdu vlaku zbývá 2 hodiny, a samozřejmě to co tuším, že jistě přijde opravdu přichází. Mail od Okrouta, který navrhuje trasu po červené a aby zvýšil motivaci přidává následující doušku: "cesta je to kratší, cesta je náročnější, cesta vyžaduje složitější navigaci, je to víc terénem, je tam víc výškových metrů, je tam výrazně méně civilizace-občerstvení, je tam více tmy pro ty co špatně vidí, cesta vede Prokopákem" No nezabili byste ho? Naštěstí je přehlasován a běžíme kolem vody a nejenom pouze myslíme na pivo, řádně i konzumujeme a já žasnu jak daleko jsem se já propagátor plnotučného mléka dostal. Po prvním vlakovém Kozlíkovi, hned obsadíme nádražní hučák plný opilců, kde zahučí Braník (už abychom v tom Braníku byli..). opilci jsou ostatně jediní pocestní, které na jinak během dne přeplněné stezce potkáváme. Tedy vlastně jednoho před nádražím ve Třebáni, který vede své skomírající kolo a hlásí "klucí nepospíchejte jede to až ve třičtvrtě".

Vzpomínka na tunel pod Temží v tunelu pod nádražím v ZT.

Běžíme myslíme zase na pivo a zejména na to za jakou cedulí se ho zase zbavit, prostě drinking club with running problem. Na půli cesty zhmotníme vtíravé myšlenky v Dobřichovicích, s pomocí Meissel Weisse. Když už z příjemné hospůdky vybíháme otevřou se dveře, vykoukne štamgast a zpět ke svým kolegům u stolu zahlásí: "Vole já Ti říkal že nemaj kola". Inu mimozemšťané.. Mám rád tyhle společenské pomalé běhy, je to prostě jako si v pátek zajít s kamarády na jedno (no dobře na tři), pobavit se, probrat ceny ropy a zlata na světovém trhu, filozofická a morální dilemata, vyřešit vmžiku základní problémy země a lidstva, zasportovat. Prostě all in one a ještě ušetříte za zpáteční lístek. Už se moc těším na další šílené nápady a odpytlovávání. Co vaše pytle a pytlíky taky vám někde visí? A úplně na závěr tohoto krátkého spisku jedno jediné slovo. Dobříš???!!!       

17 komentářů:

  1. tradičně moc pěkné pane Pytloun :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky pár pytlů mám. O některých si myslím, že by asi šly odpytlovat, ale v čem bych sušila bylinky...? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty bylinne pytle jsou asi jedine akceptovatelne, takove biopytle

      Vymazat
  3. :) .. Pratele.. pratele..
    Moc hezky jsi to napsal, jeste lepe pojmenoval! Ten vetsi pytel musime odstranit nekdy na jare! :)... Panenko skakava, Dobris, rikaj?.. no.. a chtej to co nejdriv, co? ale nemusime na noc pred Libercem, ze? To abych sel radsi spat uz ted..:)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byl takovy napad, to musi tbird jako iniciator a specialista na behy do Prahy odkudkoli. Dnes v ere subspecializaci nelze jinak. Ona ta nedele bude stacit sama o sobe..

      Vymazat
  4. Dobříš? Rozhodně ano!!!
    Krásných 47km, D+ 480m
    MTZ (Stožec), ČTZ (Černolice), ŽTZ (Všenory), A3 (Černošice), A1 (Praha Smíchov)
    Vlak jede z Hl. nádraží v 18:25 i se startovní hospodou, můžeme vyběhnout ve 20:30

    Jinak ten štamgast se nejdříve divil, jak můžeme běžet do Prahy, když venku není sníh, čekal že budeme mít lyže, ale sníh nikde, lyže nikde a nakonec ani ta kola nikde a ti ufoni to běží po svých :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A že těch měst kolem Prahy je docela dost co? Byla to povedená akcička..

      Vymazat
  5. Tak to jsem v pytli..Pánové, ty vaše akce jsou ale čím dál zajímavější.

    OdpovědětVymazat
  6. Jojo s chlapci je veselo, to se člověk uvyklý anglickému klidu a čaje o páté nestačí divit

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný běh na pivo (a na pivo):-))) Máš pravdu pytle menší i větší jsou v životě každého z nás. Tak jen hurá do toho a do zážitků při odpytlování :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běhat "na pivo" je o mnoho příjemnější než "na hlad" to musíš uznat :)

      Vymazat
  8. No tak to já mám plno pytlů a pytlíčků a vytvářím si pořád další :) A nejen v běhu :)
    Jinak skvělá akce ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten pytel okolo Vatikánu ale ať si tam klidně visí, ať zas nemusíš běhat mezi výfukovými plyny. Ať to běhá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, ten bude muset zmizet. Jen si na to musim vybrat jinou dobu nez ranni dopravni spicku :-)

      Vymazat
  10. Jako hyperaktivní sběratel pytlů všech rozměrů jsem si rozšířil portfolio i o Beroun. Ale stejně ta pravá nálada na téhle trase bude až v létě a můžeme cestou spojit thinkbeerování s koupáním :-) tb. PS: Dobříš = supr

    OdpovědětVymazat
  11. A co takhle thinkfernetování? Souhlas, běh terénem po červené necháme až bude teplo a vidět..

    OdpovědětVymazat