úterý 1. prosince 2015

POP3 - 2015

Trochu jsem čekal, že budu moci zas o nějakém pěkném běžeckém počinu, ale od běhu ze Sněžky se v mém běžeckém životě nic zásadního nestalo a psát něco zajímavého o kilometráži 30km/týden je jen pro opravdu zručné psavce s bohatou fantazií. Omezím se proto jen na malé reklamní okénko týkající se běhu okolo Prahy, který i letos věřím že BUDE!
S okoloběhy to letos opravdu flákám, krom Londýna v únoru,  TB samostatného oběhu Zurichu, a trochu soukromého oběhu Blavy s TB a Okroutem vlastně nebyl žádný, ale zas jiných parádních akcí byla fůra, takže zas tak není proč litovat. Myšlenku POPu jako závěrečného běžeckého setkání bych ovšem nerad nechal zemřít a tak kdo budete mít čas a chuť doražte v neděli 27.12.2015 v 6:40 opět do sportovního areálu Hamr v Bráníku. Trasa bude stejná jako minulý rok, abychom předešli bloudění, večerní posezení pak od 18:00 v restauraci na Hamru také podle scénáře z minulého roku. Trasa samotná umožňuje díky napojení na MHD velkou variabilitu, každý si ji může přizpůsobit po svém, např. při ústí Rokytky lze celou trasu přepůlit a běžet podél Vltavy do Braníka. Různé skupinky diverzantů mohou jistě trasu i různě prodlužovat, jen v mém rajonu se nabízí mnoho pěkných odboček do kopců, i Tomáš na druhém břehu už kuje pikle na nějaké pěkné protažení. Lze startovat později i jinde a připojit se k hlavnímu pelotonu po cestě. Ale pojímat to organizovaně vícerychlostně či multitrasově by myslím bylo na škodu věci. Magický čas a místo jak se na správný HASH KLUB sluší je 18:00 Hospoda.
Stejně jako v minulých dvou letech na odkazech níže najdete :

Přihlašovadlo - které slouží hlavně pro včasné zamluvení dosti míst v restauraci.

Itinerář -  rozepsaný na 10.5 hodiny, odpovídající průměru lehce přes 8 min/km

Zajímavosti na trase - pro vlastivědně zvídavé jedince

GPX trasy z minulého roku


Co se ustálilo a osvědčilo z minulých let, je krátká zastávka v hospodě Podbaba na 30km a cca 15 minutový nákup proviantu v Lidlu na Českobrodské na 45km.
Dost špatně se koordinuje připojování alternativních skupinek, minulý rok jsem první část běhu jen telefonoval, bylo by proto dobré, aby se hlavní skupina, stále pohybovala a nemusela čekat (ani na startu :-)) a naopak třeba spíše chvilku počkali ti co se plánují připojit cestou - jsou ještě svěží a suší a nebude jim taková zima. Pokud máte samozřejmě lepší nápad jak zařídit aby nikdo nikde moc nemrznul a pohyb byl plynulý sem s ním. Pro ty co budou začínat jinde než na Hamru, nabízím možnost deponie a transportu převleků (domluvíme individuálně - viz přihlašovadlo).
Přeji všem koho neuvidím do POPu pěkné Svátky, a těším se na setkání když ne dříve, tak při okoloběhu.
MVP.

15 komentářů:

  1. Díky za skvělou organizaci, přihláška již podána! Jen bych připomněl v úvodu vynechaný asfaltový hapenning kolem Blavy ... t-bird :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak jsem jen mohl zapomenout na Blavu taková krásná akce!!! Již opraveno.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja se planuju ucastnit, jen na kousek, jeste nevim ktery, ale asi od startu, abychom nemuseli nikdo nikde cekat. Spis se bojim o tempo, protoze jsem ted bohuzel nekde uplne jinde. Dobra zprava je, ze odpadnu asi pomerne brzo, takze nebudu zdrzovat dlouho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak skvělé že dorazíš. O tempo strach neměj, je to hlavně společenská akce, žádné závodění. Ta první 30km část do Podbaby je asi nejhezčí, kolem Vltavy k až k Rokytce to taky jde, pak už to je spíš takový industruál, příroda zas začne v Hostivaři na kolem 60km.

      Vymazat
    2. Diky, fakt se tesim :) Ja budu rada, kdyz nejak doklopytam desitku nejakm na MHD :D Nejak jsem na podzim dostala z niceho nic astma, takze to ted tak rozvazne rozbiham :)

      Vymazat
  4. Moc ti diky, nacelniku!!
    Obeh Prahy je bohuliba akce, na kterou se tesim.. velice. Pro znalce a pametniky si dovolim pripenout, ze ve starem kalendari 27.12 slavil svatek Jan:). Bude to krasny paty advent!
    12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ti diky, nacelniku!!
    Obeh Prahy je bohuliba akce, na kterou se tesim.. velice. Pro znalce a pametniky si dovolim pripenout, ze ve starem kalendari 27.12 slavil svatek Jan:). Bude to krasny paty advent!
    12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidím, že se tak těšíš, že se hlásíš 2x. Díky za přízeň a podporu akce našeho pivního klubu s běžeckým problémem.

      Vymazat
  6. přihlášen a moc se těším na skvělou akci, kdo má na starosti počasí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně vrchní navigátor přihlášen, snad už tedy nezabloudíme jako minule. I když nezabloudil tys s námi?? Počasí se bát nemusíme, nikdy není tak hnusně aby se nedalo běžet :-)

      Vymazat
    2. bacha, abychom slov o počasí třeba nelitovali ...

      Vymazat
    3. No to víš, že jsem tam byl taky, ale také si pamatuji, že jsme říkali, že to nikomu neřekneme, protože by to byla hrozná ostuda, když dva navigátoři, oba z Prahy, běží spolu a přesto zabloudí :)

      Vymazat
  7. No ano..s tim počasím bych byla opatrna, zvlast kdyz se ucastni bourlivak..Tesim se.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ja se musim omluvit, na dlouhy beh se jeste necitim, snad priste. Uzijte si to! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Fotky z letošního POPu najdete také zde: http://1bubobubo.rajce.idnes.cz/2015_12_27_Okolobeh_Prahy_-_POP_3

    OdpovědětVymazat