neděle 16. února 2014

Dvě mouchy jednou ranou

Známý obchodnický trik - buy one get one free, či dva až tři v jednom nebo k nákupu dárek zdarma, plus poznámka o akční ceně nejlépe ještě s vyvoláním strachu z vyprodání zásob a už bezhlavě kupujeme to co opravdu vůbec nepotřebujeme. Výsledek je, že obyčejně nejméně jedna položka v tom "jednom" stojí úplně za houby. Ne tak dnes. Dnes jsme se totiž se skupinou okoloběžníků tomuto triku řádně postavili, i když tak trochu nechtěně.
hrad Tetín
  V rámci jednoho plánovaného oběhu hned dvě města, zadarmo to tedy rozhodně nebylo a obě stála za to. Však se to také hned pěkně ujalo a rozjařené běžstvo v restauraci (jasně ty šílené nápady vznikají převážně tam nebo u pc) už chrlilo nápady na podvojné oběhy - třeba spojit Pardubice a Hradec (můžete hádat koho to napadlo), ale to už bylo po druhém pivu. Pravdou je, že oběhnout Beroun tak aby v okruhu byl opravdu jen Beroun, je trochu problém, stačí pohlédnout na mapu. A tak jsme vytěžili z Českého krasu i Kodskou jeskyni s jeskynními malbami, Koněpruské jeskyně s pěknou prerijní naučnou stezkou s vrcholem Zlatý kůň i Koukolovu horu s nově renovovanou kapličkou a povedlo se tak oběhnout i Králův dvůr, kvůli kterému bychom se sem asi jistě extra netáhli.
Aksamitova brána

Letmá klopená Iva při seběhu ze zlatého koně

Kopců ovšem jsme si užili opravdu hodně, ten poslední táhlý na vrch Děd na Berounem byl skutečně velmi vytrvalý a docela potrápil už poněkud ochablé údy věškerého běžstva. K těm dvou městům ještě navíc pěkné polojasno, chlazené nápoje od Lukoilu, tak vlastně nakonec těch much jednou ranou či jedním během bylo docela hodně.
vrch Děd již za námi
Závěrečné medaile v podobě vlastnoručně pečených sušenek ocenila i paní recepční ze sportcentra, které jsem po překonání svého sociálního autismu (ach ta endorfinová podpora) jednu nabídl za pěkné zázemí a teplou koupel.
Nemohu vynechat obrázek z restaurace, kde jsme oběh řádně oslavili, která jak je vidět k vegetariánství má daleko, nicméně v nabídce narazíte hned v prvním řádku i na velmi nezvyklou masovou pochoutku.


Fotografické dokumentace z běhovýletu se ujal Bubo, který tak jistě pro pěkné obrázky naběhal aspoň o třetinu více než ostatní. Přidávám ještě odkaz na itinerář a gpx pokud by se snad někomu chtělo v budoucnu okruh zopakovat.
Díky všemu běžstvu za skvělý den a na další oběhy či náhlé dvojoběhy se těší
Martin VP.
Okolo Berouna 33km.
! P.S Veverka sudetský již hlásí pokračující přípravy na další oběh tentokrát v našich rodných Sudetech, kde chystá Reichenbergrundultralauf jak ho znám jistě i včetně ďábelského kopce Jeschken!

16 komentářů:

  1. Byla to parádní obíhací akce, ještě jednou všem díky za příjemný den ve vaší společnosti :-) a Martine tobě za skvělý výběr trasy. Byla náročná, ale vedla nás na krásná místa. Trasu si někdy na jaře dám ještě jednou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No škoda žes také nemohl oběh řádně oslavit v místní špeluňce. Tvoje fotosbírka je parádní, bylo z čeho vybírat. Měj se prima a třeba zas na dalším oběhu. M.

      Vymazat
  2. Kdepak dvě, ani tři mouchy jednou ranou..byl to zážitkový balíček All-In-One bez jediné mouchy. Od úchvatných panoramat přes perfektní počasí, báječné a chutné medaile, teplou sprchu až po na minutu přesně objednaný vlak z Popovic. To se prostě pozná organizační talent! Jen jsem tedy zvědavá, jakých šílených rozměrů dosáhnou další nápady, pokud se příště zdržíme na víc než dvě piva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to s těmi ČD dlouhá diskuze aby vypravili zvláštní vlak pro běžce z Popovic do Berouna, ale nakonec diplomacie zabrala, pohrozil jsem že jinak tam přijede Regiojet. Jinak se kochám nad Tvým způsobem vybírání zatáček, to je momentka úplně dokonalá.

      Vymazat
    2. Jako správný partyzán jsem po večerech secvičovala překonávání překážek plazením, skokem, letmo..ovšem netušila jsem, že Petr má výcvik nejen rychlých nohou, ale i rychlé ruky na spoušti :)

      Vymazat
  3. Závidím, závidím ... ale doléčování "nervusu" a další povinnosti mi neumožnili účast na akci. Příště !! Jinak ale opravdu probíhá příprava trasy Okolo Liberce, za uplynulý týden prozkoumáno cca 20 km neznámých úseků. A avizovaný Jesken ?? Nebojte ... 30 km ho budete mít neustále na očích, aby bylo dost času se připravit na opravdu náročný běh na vrchol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak nervus si to zaslouží, je skvělé že už se skoro zregeneroval. Vůbec nepochybuji že Veverka svému přízvisku sudetský nezůstane nic dlužen a že oběh Liberce svými parametry předčí vše ostatní. Jeschken jistě minout nelze už jen na památku Herr Matouschka a jeho skvělé mapy z roku 1912, ale už teď z toho mám patřičný respekt. Letmý pohled na mapu věští že to jistě nebude pod 50K. Těším se!

      Vymazat
  4. Myslim si, ze obihaci akce... jsou proste obihaci akce:)... puvodne jsem myslel, ze diky pracovnim ukolum, spatne zvolenemu casovani na me steane.. proste.. ze tentokrat svoji ucast budu muset na posledni chvili zrusit..
    Nakonec mi vsichni bozi byli nakloneni.. to nejnutnejsi jsem kolem pulnoci dodelal a mohl se s klidnym srdcem zucastnit.
    Bez prehaneni jsem nelitoval sveho nocniho usili..:)... Pametihodnosti a zajimavych pohledu bylo opravdu hodne.. Na me napriklad nejvetsi dojem udelaly (zde chybejici) certovy schody..:)..
    Jinak na obeh Liberce se tesim.. no jako na Beziska!;) Vim, ze VS se bude chtit po pravu vytahnout a tak ze to bude velmi kvalitni probehnuti..
    Bylo to moc fajn, diky Martine! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo diky skvele ze jsi zvlad sve casoprostory a mohl dorazit. Uz se tesim na veci pristi ( a zaroven ponekud obavam)

      Vymazat
    2. Certovy schody jsou v mnoha exemplarich na rajcatovem odkazu "bubo" na konci povidani. S Bubovym svolenim samozrejme. M

      Vymazat
  5. Díky za skvělý výlet a taky všem ostatním za prima společnost, akce byla naprosto báječná. Doufám, že se někdy zase s vámi na nějaký oběh vypravím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budes samozrejme vice nez vitan. Konecne ne jen tak ledajaka akce se uz chysta 22.3. A sice obeh Liberce v produkci Veverky sudetskeho.

      Vymazat
  6. Nemá se to, ale stejně závidím. :-) Pracovní povinnosti v sobotu odpoledne mi nedovolily vyrazit s vámi a tak jsem se proběhl sám po Ještědském hřbetu.

    Fotky Ivy nemá chybu! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Jeschken Jeschken bolej me nohy jen na nej pomyslim. No tak na dalsi akci jako domorodec verim ze nebudes chybet.

      Vymazat
  7. Díky, Martine! Všechno vyšlo báječně, krásná sobota, skvělá parta lidí, moc kopců už kolem Berouna nevyběhnutých nezůstalo (Brdatka?) ... Zapisuju si Liberec, jak vás znám a jak znám Liberec, tak to bude 50km s převýšením 2,5t, prostě paráda! Uvidíme, co z toho zvládnu ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Je fajn ze nas behani tak tesi ten rozmer setkavani lidi kteri by se jinak nepotkali me fascinuje. Obehu Liberce jeste patricne promotion udelame preci jen prvni statutarni mesto prvni jarni obeh atd. VS je precizni planovac nebude to mit chybu.

    OdpovědětVymazat