sobota 4. ledna 2014

Resuscitace 2014

Někdy na konci minulého tisíciletí jsem se vydal do webového éteru. Nastudoval jsem základy html jazyka a začal si zapisovat poznámky z horolezeckých výletů, které jsme podnikali s kamarády. Postupně tak začaly vznikat "Horské stránky". Žádný závratný výkon řeknete si, když si kliknete na odkaz, ale dnes po 13 letech když si představím toho vloženého času a úsilí, je mi až trochu líto že na ně padá prach kyberprostoru. Oprášit je by bylo jako se snažit vystavět ze zříceniny nový hrad. Etapa psaní stránek a přeneseně i jedna fáze mého života skončila a tak si myslím že pokud se zase podívat do webového prostoru, chce to trosky zakonzervovat aby na vás nepadaly šutry a zas zkusit něco nového. To se dnes s hrady dělá.
Běhání ke mě přišlo podobně jako ke známé filmové postavě FG. Našlo si mě v době kdy jsem moc nevěděl co, jak a kudy dál. Jistoty v nejistém světě zmizely, sám se sebou v cizí zemi vytržený z kořenů jsem bloudil bezvýraznou krajinou, když najednou jsem zjistil že...Běžím. V obleku a polobotkách běžím po cestě do polí. Jo musel jsem se pak vrátit, na podruhé už to bylo řízenější, ale ten první běh mi z paměti hned tak nevyvane. Něco skončilo a něco nového jím začalo.
Od té doby mě to nepustilo, běhat mě prostě těší, běhání děkuji za podanou ruku k cestě dál, běhání mě přivedlo k lidem, které bych jinak asi nikdy nepotkal a do míst kam bych třeba nikdy nešel. Pomáhá mi "dobíhat" věci do konce, trénuje k vytrvalosti, to vůbec není málo.
V loňském roce vše nějak kulminovalo, od prvního nesmělého maratonského pokusu před dvěma lety jsme proběhli s PK barokními maratony s VS horskými výzvami a konec roku 2013 jsme v kruhu přátel H12 oslavili ultraoběhem "Okolo Prahy". Už to zas vypadá, že asi začíná nějaká nová etapa. Byla by škoda se alespoň nepokusit ji písemně zachytit..      

12 komentářů:

  1. Tak ... a je to! Skvělé, fantastické ... ale skoro jsme tě museli přemlouvat. Nový blog, přidaný do seznamu, opět trochu natáhne každodenní předpracovní kafe. Jen abych nemusel chodit do práce jak za komančů do fabriky .... tedy myslím jako na šestou, abych všechny novinky stačil vstřebat. Velmi, velmi se těším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji týmu Vx, bez rodinné podpory bych do toho samozřejmě nešel. Začít bylo odvážné, pokračovat bude jistě těžké, ale s ostřílenými bloggery za zády a takovou inspirací to třeba půjde dobře.

      Vymazat
  2. :) Slzu v oku zamackavam.. Vitam Te i v tomto prostoru.. Moc se tesim na Tve vypraveni, muzu ze spolecnych behu potvrdit... ze je se na co tesit..
    12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak vstupuji do kyberprostoru lehce rozechvělý, doufám že se toho brzy zbavím, vždyť vlastně o nic nejde, člověk si píše hlavně pro sebe a pokud to někomu přijde zajímavé je to bonus navíc. Velký dík za podporu, koeficient nerozhodnosti byl vysoký až 2V..

      Vymazat
  3. První příspěvek, vymazaný a ještě k tomu k pláči, jak si s tím má neobloger poradit? Asi to beru jako křest blogu, křtí se přece vodou. Podpora patologické sekce obzvláště těší, díky. Samozřejmě jsem teď nedůvěryhodná osoba když jsem říkal že Blog? To tedy nikdy ani za nic..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, tím jsi právě získal důvěru. Honza 12 taky říkal, že maraton nikdy, já, že ironman a ultra nikdy a tak dále. Každý máme to své "nikdy" a stále ho posunujeme. Jen ten Honza 12 už nemá moc kam. :D Tedy má, ale to by se Slunéčku nelíbilo. :)

      Vymazat
    2. Advide!!!! Ty hade!!!... Vsechno sleduji..:)
      Jinak se pripojuji s tim, ze se to dalo cekat.. A ze je to moc dobre:)...A pochopitelne se tesim na dalsi obehy, mistrovsky naplanovane, skvele zachycene.. a co vic.. jeste lip "uzite":).. Tesim se! 12:)

      Vymazat
    3. Já nic, já muzikant. :)

      Vymazat
  4. A to já nebrečím, to já mám radost. Říkala jsem si, jaká je škoda, že ten VP si nic nepíše..a ejhle :) Jen jsi mi tím počinem lehce znejistil..na dotazy známých, proč si taky nepíšu blog, jsem doteď odpovídala..Já blog? Nikdy..Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk prostě nemůže věřit ani sám sobě. Proto raději nikdy nevyslovovat "NIKDY" moc nahlas ani sám před sebou... No a ti modří to jsou staří tajnůstkáři, víš jak to dopadlo s Okoloprahou stačí H12 naznačit a je to kalamita.

      Vymazat
  5. Chtělo by se zvolat "i ty?, Brute? (Martine?) Bloguješ?", respektive "to bych NIKDY" nečekal". :-) palec nahoru a Ctrl+D budu se těšit na pokračování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby ses mě na POPu co já a blog, řeknu rozhodné ne. O pár dní později už to bylo rozhodné možná.. Tak hlavně aby se běhalo a nesedělo víc u pc

      Vymazat